Navigatiekoptekst uitvouwenNavigatiekoptekst samenvouwen
Navigatiekoptekst uitvouwenNavigatiekoptekst samenvouwen
Navigatiekoptekst uitvouwenNavigatiekoptekst samenvouwen
Laatst bijgewerkt: 24 oktober 2016

Kan ik me afmelden voor het zien van advertenties die ik te zien krijg omdat ik onderdeel ben van een aangepaste doelgroep?

Adverteerders maken aangepaste doelgroepen op Facebook op basis van bestaande informatie, zoals je naam of contactgegevens. Je kunt als volgt nagaan of je een advertentie te zien krijgt omdat je bent opgenomen in een aangepaste doelgroep:

  1. Klik op de of bij de rechterbovenhoek van een advertentie op Facebook
  2. Selecteer Waarom krijg ik dit te zien?

Als je de advertentie te zien krijgt omdat je bent opgenomen in een aangepaste doelgroep, zie je de uitleg dat de adverteerder je bereikt op basis van een klantenlijst of contactgegevens die je buiten Facebook hebt verstrekt.

Omdat aangepaste doelgroepen worden gebaseerd op informatie die adverteerders buiten Facebook verzamelen, kunnen adverteerders je bepaalde bedieningsopties rechtstreeks aanbieden, bijvoorbeeld door het ontvangen van aanbiedingen en acties vrijwillig te maken.

Adverteerders kunnen ook ervoor kiezen hun aangepaste doelgroepen op Facebook een mogelijkheid voor afmelden aan te bieden. Als de adverteerder deze mogelijkheid aanbiedt, zie je een link voor afmelden wanneer je Waarom krijg ik dit te zien? selecteert. Je kunt ook Alles van deze adverteerder verbergen selecteren zodat je advertenties van een adverteerder niet langer ziet. Dit is van toepassing als je advertenties te zien krijgt via aangepaste doelgroepen en als een adverteerder je op andere manieren advertenties toont op Facebook.

Was deze informatie nuttig?